TERUGBLIK

Brabant Breed Klassiek met Anneke van Giersbergen

Najaar 2019 zorgden de internationaal bekende Brabantse rock- en metalzangeres Anneke van Giersbergen en Kamerata Zuid voor een ongewoon nieuw geluid in de Brabantse theaters. Onder de noemer 'Brabant Breed Klassiek' tourden ze langs 8 Brabantse middenzalen. Anneke’s bekende metal-hits kwamen voorbij, die begeleidt door strijkers, een klassieke twist kregen. Maar ook bracht ze klassieke werken van o.a. Bach ten gehore. Uniek was de compositie 'Let the light in', tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking tussen de zangeres met klassiek componist Anthony Fiumara. De recensies van het publiek waren unaniem vol lof! Deze samenwerking smaakt naar meer! Benieuwd? Kijk dan hier naar de videocompilatie.

Jubileumconcerten Anneke van Giersbergen

November 18, 2019

In 1994 stond Anneke van Giersbergen voor het eerst op het podium als zangeres van metalpioniers The Gathering en maakte ze als 21-jarige van haar passie haar beroep. Vrijwel direct kreeg ze wereldwijd erkenning als rockzangeres, maar muzikaal is Anneke altijd grenzen blijven verkennen. Ze is gezegend met een stem die alles lijkt te kunnen, van groots en overrompelend tot klein en kwetsbaar. Op 16 en 17 november vierde Anneke haar 25-jarig jubileum met twee uitverkochte shows in De Effenaar. Het strijkorkest van Kamerata Zuid verzorgde beide avonden de muzikale begeleiding van enkele van haar nummers.

'Mijmeren onder sterrenhemel' met André Kuipers groot succes

September 29, 2019

5,4,3,2,1….Apollo 11 is ready for take off! In het kader van ’50 jaar mens op de maan’ tourden Kamerata Zuid samen met André Kuipers, sopraan Laetitia Gerards en Friendly Fire Theater de afgelopen weken langs verschillende openluchttheaters in Nederland met de voorstelling ‘Mijmeren onder de sterrenhemel’.  Ruim 7000 bezoekers genoten van een afwisselend programma waarbij verhalen over de maan, bijzondere beelden en historische videofragmenten werden afgewisseld met klassieke muziek.

De reacties van zowel publiek als van alle betrokken partners zijn erg enthousiast. Reden temeer om de mogelijkheden te verkennen om in 2020 een vervolg te geven aan deze eerste samenwerking. 

Concert Scheepvaartmuseum Amsterdam

August 24, 2019

Vorig jaar speelde Kamerata Zuid al in opdracht van Intercruises in het Scheepvaartmuseum. De reacties waar toen zo positief dat we ook deze zomer 2 unieke concerten mochten verzorgen voor Amerikaanse gasten die op cruise zijn. Het begin van een hopelijk langdurige samenwerking met Intercruises op deze prachtige locatie. 

Anne Broers wint 3e editie Young Classical Talent Award

April 16, 2019

Anne Broers, scholiere van het Mill Hill College in Goirle, won op 17 april jl. in de concertzaal van Theaters Tilburg de 3e editie van de Young Classical Talent Award. De jury, bestaande uit Anthony Fiumara Jacqueline Hamelink en Aart Strootman, was diep onder de indruk van haar vocale talent. Uit handen van burgemeester Weterings ontving zij de award. De aanmoedigingsprijs ging naar Sybren de Vries van het Theresialyceum die een nummer ten gehore bracht op de cello.

De YCTA, dat werd gepresenteerd door Jasper van Rosmalen, is een initiatief van Theaters Tilburg, Cist en Kamerata Zuid en wil jong muzikaal talent uit Tilburg een podium bieden en de kans geven om met een professioneel orkest samen te spelen.
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Kerstconcert Brabant Koor

December 20, 2018

In de maand december verzorgde Brabant Koor een reeks kerstconcerten i.s.m. Kamerata Zuid. Decor van deze concertreeks was de Catharinakerk in Eindhoven, Concertzaal Theaters Tilburg en het Jheronimus Bosch Art Centre in Den Bosch. Bijzondere werken zoals het Gloria van Vivaldi en het Magnificat van Rutter maakten deel uit van deze uitvoering. Brabant Koor is een concertkoor dat al ruim 30 jaar koorwerken uitvoert met professionele toporkesten. Nu voor het eerst met ons strijkorkest. We kijken terug op een succesvolle en prettige samenwerking

1e editie Orion Classic Award

October 24, 2018

In navolging van de succesvolle 'Tilburg Young Classical Talent Award' vond op donderdag 25 oktober jl. de 1e editie van de 'Orion Classic Award' plaats in Theater Het Speelhuis in Helmond. Verschillende jonge musici, afkomstig van middelbare scholen uit de regio Eindhoven en ’s Hertogenbosch, traden op onder begeleiding van Kamerata Zuid. Klarinettist Mathijs Lemmens van het Heerenbeeck College in Best won de award.
 

Heropening Speelhuis Helmond

September 26, 2018

Vijf jaar na de brand is de grote verbouwing van Theater Het Speelhuis in Helmond voltooid. Opnieuw kan men hier genieten van een rijk cultureel aanbod. Op 27 september jl. werd de aftrap gegeven voor een openingsfestival met een fantastische theatervoorstelling i.s.m. Thomas Pieters, Gerard van Maasakkers, Anneke van Giersbergen, Senna Willems. Kamarata Zuid mocht deze artietsen begeleiden met haar strijkorkest o.l.v. dirigent Frank Adams. 

Kamerata Zuid in het Scheepvaartmuseum

September 04, 2018

Op 5 september verzorgde Kamerata Zuid een uniek concert in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Voor 600 Amerikaanse gasten spelen ze bekende klassieke werken van Grieg, Brahms en Bizet. Het Tilburgse viooltalent Jessica Lukken en zangeres Nienke Nillesen verzorgen die avond ook een solo optreden. Wie weet is deze eerste samenwerking met Intercruises en het Scheepvaartmuseum een mooie opstap naar een langdurige relatie.

Wervelend jubileumconcert voor Loge Compass Oosterhout

Loge Compass Oosterhout is een vereniging van vrijmetselaars. Kamerata Zuid heeft het 25-jarig jubileum van deze vereniging muzikaal mogen begeleiden. Met een muzikaal programma waarbij bekende en minder bekende werken van W.A. Mozart ten gehore werden gebracht. En met een solistische bijdrage van Nederlands grootste klarinettalent, Jelmer de Moed en Brabants talent, pianist Maurice van Gerwen.

1 / 3

Please reload

© 2018 Stichting Kamerata Zuid        Privacystatement