DAGELIJKSE LEIDING

Ik ben zeer bevoorrecht om als artistiek leider en dirigent te werken met het fantastische jonge talentvolle ensemble Kamerata Zuid. Met mijn 'roots' in de stoere, tegendraadse en gezellige stad Tilburg begon ik hier ook mijn studies aan het Fontys Conservatorium. Later studeerde ik master Orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Otto Tausk, Etienne Siebens en Wim Witteman. Vooral Siebens en Witteman zijn bepalend voor mijn verdere loopbaan als dirigent. Het zijn niet louter leermeesters, maar ook voorbeelden en vrienden voor het leven geworden. De studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht stelde mij in staat om de achtergronden van muziek en mijn muzikale kennis verder uit te diepen. Naast Kamerata Zuid werk ik als dirigent ook met professionele en studenten-symfonieorkesten in binnen- en buitenland. In Argentinië heb ik een vast werkterrein wat reikt van Buenos Aires tot orkesten in Corrientes en Resistencia. De rijkdom van muziek zal me mijn leven lang blijven fascineren. Het is mijn missie om deze rijkdom ook te delen met anderen.

Marieke Machado-Veekens (zakelijke leiding)

Als zakelijk leider ben ik verantwoordelijk voor de totale organisatie van Kamerata Zuid. De samenwerking met hedendaagse (pop) artiesten, de eigentijdse muziek projecten en de ambitie om tot een nieuw klassiek genre te komen zijn voor mij de drijfveren om deze functie met volle overtuiging en enthousiasme te vervullen.  
Naast deze prachtige uitdaging ben ik werkzaam als senior projectleider van het Impresariaat binnen Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, waar ik tevens ben afgestudeerd aan het Conservatorium. Buiten mijn organisatorische werkzaamheden ben ik nog steeds een gedreven musicus (klarinet) bij verschillende professionele orkesten en dirigent van een jeugdorkest. Deze combinatie geeft mij elke dag weer enorm veel energie, uitdaging en plezier!
De ontroering en verwondering die ik ervaar bij klassieke muziek is een verrijking voor mijn geest en dit gevoel zou ik het publiek van Kamerata Zuid met de vernieuwende projecten die op de agenda staan ook graag willen geven.

zakelijk@kameratazuid.nl

Als freelancer ondersteun ik verschillende organisaties bij de ontwikkeling en uitvoering van marketing & communicatieactiviteiten. Mijn levensmotto: 'Dat waar je blij van wordt is voor jou bedoeld'. En dus ga ik 200% voor initiatieven en opdrachten waar ik in geloof. Waar ik een warm gevoel van krijg. En waar mensen met elkaar verbonden worden. Want samen kunnen we prachtige dingen verwezenlijken! Zo ook met Kamerata Zuid. Dat ik een bijdrage mag leveren aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van dit jonge, dynamische orkest is een voorrecht. En wat geweldig als er dankzij de bijzondere muzikale samenwerkingen van ons orkest nog meer mensen kunnen genieten van muziek: jong én oud!

Please reload

© 2018 Stichting Kamerata Zuid        Privacystatement