ORKEST

Evelien werd in 1990 geboren in Hilversum en begon op vierjarige leeftijd met vioolspelen. Tot haar achttiende had ze les van Coosje Wijzenbeek en speelde ze in de Fancy Fiddlers, waar ze de laatste jaren aanvoerster was.

Haar bachelordiploma behaalde Evelien in 2012 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als studente van Peter Brunt. Hierna werd ze aangenomen in de Orkest Master van het conservatorium van Den Haag. Gedurende dat jaar remplaceerde Evelien in het Residentie Orkest. Ze volgde lessen bij Vera Beths, Philippe Graffin en Nadia Wijzenbeek. Evelien nam deel aan masterclasses, cursussen en festivals in binnen- en buitenland en maakte deel uit van meerdere strijkkwartetten, waarmee ze prijzen won op het Prinses Christina concours en het Charles Hennen concours. Ze ging een paar keer op tournee met het NJO en was concertmeester van verschillende jeugd- en amateurorkesten. Sinds 2008 is Evelien 1e violiste van het Aristos Quartet. In 2013 werd ze aangenomen in de Master Strijkkwartet van het Conservatorium van Amsterdam, waar ze met het Aristos Quartet in 2015 haar Masterdiploma behaalde. Met het kwartet studeert ze momenteel in de tweejarige voltijdopleiding van de NSKA. Evelien geeft vioolles in Hilversum, Laren en Den Haag en ze zet zich tevens in als projectmanager van Kamerata Zuid.

Dmitry Ivanov (aanvoerder tweede viool)

Dmitry werd geboren in 1989 in Oezbekistan en groeide op in Nederland. Hij kreeg zijn eerste vioollessen van Boris Tsoukkerman toen hij acht jaar oud was. Kort daarop werd hij toegelaten tot de Van Zweden School of Music waar hij les kreeg van Ilona Sie Dhian Ho. In 2006 werd Dmitry aangenomen aan Codarts in Rotterdam als student van Christiaan Bor. Hij vervolgde zijn lessen bij Benzion Shamir en behaalde zijn Bachelor diploma in 2011. Dmitry heeft in meerdere orkesten gespeeld, waaronder Sinfonia Rotterdam en het RE: Orchestra. Ook trad hij op in verschillende kamermuziekbezettingen met o.a. Christiaan Bor, Frederieke Saeijs en Emmy Verhey. Hij won prijzen op de Iordens Viooldagen en het Prinses Christina Concours. Sinds 2012 is Dmitry violist van het Aristos Quartet. Hiermee volgt hij momenteel de tweejarige Voltijdopleiding aan de NSKA. Daarvoor sloot hij met dit kwartet succesvol de Master Strijkkwartet af aan het conservatorium van Amsterdam. Sinds twee jaar heeft Dmitry les van Maria Milstein.

Sylvain Dessane (aanvoerder altviool)

Sylvain werd in 1989 geboren in Pontoise, Frankrijk en woont sinds 2011 in Nederland. Hij studeerde aan het Conservatorium van Boulogne bij Isabelle Lequien en Michel Michalakakos. Naast altviool studeerde hij ook orgel en piano. Hij deed gedurende een half jaar een Erasmus uitwisseling aan het Trinity College of Music bij Rivka Golani in Londen. Sylvain maakte deel uit van orkesten als het NJO en l’ensemble Parisien in Parijs. Ook speelde hij in verschillende kamermuziekensembles. Sylvain behaalde zijn bachelordiploma in 2014 aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag als student van Liesbeth Steffens en Mikhail Zemtsov. Daarna werd hij met het Aristos Quartet aangenomen voor de Master Strijkkwartet aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2012 speelt Sylvain in dit kwartet. Tijdens zijn Masterstudie studeerde hij bij Sven Arne Tepl. Sinds 2015 studeert Sylvain met het Aristos Quartet in de voltijdopleiding aan de NSKA.

Otto Bakker (aanvoerder cello)

Otto werd geboren in 1987 en groeide op in Dordrecht. Hij studeerde aan de havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Daarna werd hij aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde bij Floris Mijnders, Larissa Groenveld en Marien van Staalen. Otto speelde jarenlang in het Riciotti Ensemble, was aanvoerder van het Viotta en nam deel aan cursussen en festivals zoals het Cellofestival in Dordrecht. Otto is sinds 2008 cellist van het Aristos Quartet. Met dit kwartet behaalde hij zijn Masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam en studeert momenteel in de tweejarige voltijdopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. Na zijn Bachelor volgde Otto lessen bij Dmitry Ferschtman en Charles Watt.

Len Bielars (aanvoerder contrabas)

Len Bielars studeerde bij Peter Leerdam aan het Rotterdams conservatorium waar hij in 2011 zijn Bachelordiploma behaalde. Gedurende deze periode kreeg hij ook regelmatig les van 'visiting master' Duncan McTier. Hij vervolgde zijn studie met een Master bij Petru Iuga aan het conservatorium in Mannheim, die hij afsloot in 2015. Len maakte meerdere malen deel uit van het Nationaal Jeugdorkest (NJO), waarvan drie projecten als aanvoerder. Tijdens zijn studie in Duitsland werd hij aangenomen voor de ‘LUMA’ orkestacademie, waardoor hij een jaar lang ervaring op kon doen bij de Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland Pfalz en Nationaltheater Mannheim. Het NJO en de LUMA Academie waren een goede opstap voor het remplaceren in professionele orkesten, zo wordt hij geregeld gevraagd voor het Rotterdams Philharmonisch, de philharmonie zuidnederland, en Het Gelders Orkest. Daarnaast speelt Len ook vaak in kleinere ensembles zoals het Doelenensemble, Asko|Schönberg, re:orchestra en Kamerata Zuid.

Please reload

© 2018 Stichting Kamerata Zuid        Privacystatement