VACATURES ORKEST

Kamerata Zuid houdt audities voor projecten in seizoen ‘19/’20!
 

Kamerata Zuid is een jong professioneel kamerorkest bestaande uit een vaste bezetting van 20 strijkers plus eventuele uitbreidingen. Het orkest staat onder de artistieke leiding van dirigent Frank Adams. Vanuit thuisbasis Tilburg creëert Kamerata Zuid klassieke concerten gecombineerd met eigentijdse muziek waarbij de samenwerking met hedendaagse (pop/rock/jazz)artiesten en Nederlandse componisten centraal staat. Kamerata Zuid heeft daarmee de hoge ambitie om tot een nieuw klassiek genre te komen en daarmee een breed nieuw publiek te bereiken. Naast de zogenaamde 'clashup‘ projecten houdt Kamerata Zuid zich bezig met eigentijdse formats voor jeugd- en jongereneducatie. Kamerata Zuid is een projectorkest waarvan het aantal concerten ieder jaar aanzienlijk stijgt.

Voor de functies:

  • Plaatsvervangend aanvoerder 1e viool, 2e viool, altviool, cello en contrabas

  • Tuttiplekken 1e viool, 2e viool, altviool, cello en contrabas

 

Aanstelling

Deelname aan projecten gedurende seizoen ‘19/’20, startende in september 2019. Op de agenda staan ongeveer 30 concerten verdeeld over verschillende projecten gedurende het hele seizoen. Uiterlijk half april zal de volledige speellijst definitief en bekend zijn.

 

Over de functies

Kamerata Zuid is een projectorkest; het gaat hier dus niet om het auditeren voor een vaste aanstelling. Audities zijn voor het verkrijgen van een eerste voorrangspositie; dit betekent dat je gegarandeerd als eerste wordt benaderd met de vraag deel te nemen aan de projecten. Mocht je niet beschikbaar zijn wordt er iemand benaderd van de remplacentenlijst.

Aanvoerders van dit orkest bestaan uit de leden van een vast strijkkwartet en een vaste contrabas-aanvoerder.

Als plaatsvervangend aanvoerder ondersteun je de aanvoerder bij het motiveren en inspireren van de rest van de sectie. Ook ben je in staat om eventueel op de aanvoerdersplaats te functioneren; daarom zijn tevens solistische kwaliteiten, een goed verantwoordelijkheidsgevoel en het in staat zijn zorg te dragen voor het maken van streken en dergelijken belangrijke vereisten.

Als tutti-speler ben je één van de onmisbare spelers die energie en kleur brengen aan het orkest. Je plek binnen het orkest rouleert per project. Ongeacht je plek sta je continu in verbinding met je aanvoerder, de concertmeester en de dirigent en draag je verantwoordelijkheid voor zowel je individuele kwaliteiten als voor de kwaliteit van de groep.

 

Functie-eisen

Kamerata Zuid is een zeer veelzijdig orkest en speelt veel uiteenlopende muziekstijlen. Het is dan ook belangrijk dat je affiniteit hebt met het spelen van verschillende stijlen en het leuk vindt nieuwe soorten muziek te ontdekken. Ook draag je graag bij aan de educatieve projecten van Kamerata Zuid en vind je het belangrijk om jongeren te motiveren voor het maken van muziek.

Je onderscheidt jezelf als veelzijdig en open-minded musicus en brengt graag een positieve energie, enthousiasme en hoge mate van betrokkenheid mee binnen het orkest.

 

Selectieprocedure

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor uit de aanmeldingen een voorselectie te maken gebaseerd op hun  ingevulde sollicitatieformulier.

Uiterste aanmelddatum: 24 maart 2019.

Uiterlijk eind maart zullen de kandidaten geselecteerd worden.

De audities vinden plaats in één ronde waarin 10 minuten wordt voorgespeeld onder eventuele pianobegeleiding, gelijk gevolgd door een motivatiegesprekje van 5 minuten.

De audities vinden plaats op 1 mei 2019 in de Concertzaal van Theaters Tilburg.

Uiterlijk half mei zullen alle auditanten bericht ontvangen over de resultaten.

 

Arbeidsvoorwaarden

De positie binnen het orkest geldt in principe voor één seizoen en kan daarna in wederzijds overleg worden verlengd.

Het eerste project dat bij het orkest gespeeld wordt geldt als een proeftijd; na deze proeftijd kan door zowel de musicus als de artistiek leider de positie alsnog worden gewijzigd.

Musici van Kamerata Zuid kunnen factureren als ZZP’er of verloond worden via een verloningsbureau. Er gelden vaste vergoedingen voor repetities en concerten; deze zijn vergelijkbaar met het salaris conform de CAO Nederlandse Orkesten.

 

Gevraagd repertoire

Viool:

  1. Mozart: vioolconcert nr. 3 (KV 216) óf 4 (KV 218) óf 5 (KV 219), 1e deel zonder cadens.

  2. Werk of passage geheel naar eigen keuze van ongeveer 5 minuten.

Altviool:

  1. Hoffmeister: altvioolconcert in D óf Stamitz: altvioolconcert in D op. 1, 1e deel zonder cadens.

  2. Werk of passage geheel naar eigen keuze van ongeveer 5 minuten.

Cello:

  1. Haydn: celloconcert in D óf celloconcert in C, 1e deel zonder cadens.

  2. Werk of passage geheel naar eigen keuze van ongeveer 5 minuten.

Contrabas:

  1. Dittersdorf: contrabasconcert óf Vanhal: contrabasconcert, 1e deel zonder cadens. Beide werken in orkeststemming.

  2. Werk of passage geheel naar eigen keuze van ongeveer 5 minuten.

 

Overige informatie

Reiskosten voor de auditanten kunnen worden gedeclareerd op basis van OV 2e klas of 0,19cnt per kilometer. Parkeerkosten worden niet vergoed. Gratis parkeren kan op 5 minuten loopafstand van Theaters Tilburg.

Meer informatie over de selectieprocedure of over de inhoud van de functies is op te vragen bij de projectmanager van het orkest: projectmanager@kameratazuid.nl of bij de artistiek leider: artistiek@kameratazuid.nl.


Het sollicitatieformulier is HIER te downloaden.
Aanmelden kan tot uiterlijk 24 maart 2019. Mail het ingevulde sollicitatieformulier naar projectmanager@kameratazuid.nl.

© 2018 Stichting Kamerata Zuid        Privacystatement